Kamptraining

De kampen in Scouting zijn het hoogtepunt van het jaarprogramma. Op kamp gaan met kinderen of jongeren is iets anders dan een opkomst van ongeveer twee uur. Maar een kamp organiseren met een heel team onder tijdsdruk is best wel lastig. Tijdens de training ervaar je een deel van het proces: hoe je nu een kamp van A tot Z helemaal kan plannen en voorbereiden. Hoe maak je een begroting? Hoe zet je een menu om in thema en met welke partijen moet je allemaal communiceren? Heb je nog een beetje moeite met het voorbereiden van een kamp? Of wil je weten of jullie het goed doen? Doe dan mee met de kamptraining!

Kampkwalificatie
De kampkwalificatie kan worden behaald na het behalen van de leidinggevende kwalificatie. De kampkwalificatie bouwt verder op de deelkwalificaties voor leidinggevende:
 deelkwalificatie 1: Kamp & programma uitvoeren
 deelkwalificatie 2: Kamp & begeleiden jeugdleden
 deelkwalificatie 3: Kamp & Scoutingvaardigheden
 deelkwalificatie 4: Kamp & Scoutingkennis
 deelkwalificatie 5: Kamp & programma voorbereiden

Doe mee aan de logeer/bivak training (bevers en welpen) of aan de kamp/lichtgewicht training (scouts en explorers). De training is één weekend.
Om verantwoord op kamp te gaan is voor het teamprofiel minimaal één persoon met kampkwalificatie vereist. Klik hier voor meer informatie. 

Tijdens de training volg je verschillende onderdelen, leer je nieuwe dingen en heb je ruim de gelegenheid om ervaring uit te wisselen. Zo kun je het beste van andere groepen toepassen in jouw eigen Scoutingpraktijk.

Voor de kampkwalificatie raden we je aan dat je een aantal overnachtingen met je jeugdleden hebt meegemaakt (zie de kwalificatiekaart voor het aantal, want dit verschilt per speltak).