Vervolgtrainingen

Nieuwe ideeën opdoen? Scoutingtechnieken leren? Handige tips overnemen van andere groepen? Dat kan allemaal bij vervolgtrainingen. Het zijn korte trainingen over één onderwerp of over één bepaalde techniek. Dichtbij in je regio, maar ze worden ook landelijk gegeven. Er is een breed aanbod van vervolgtrainingen en er komen telkens nieuwe bij. Een goede doelstelling is om elk jaar er minstens één te doen. Heb jij wensen of ideeën voor trainingen of zou je graag met je hele groep tegelijk een workshop willen volgen? Of heb je een leuke training binnen je groep georganiseerd en wil je die graag delen? Schroom niet en neem contact op. Vervolgtrainingen vallen ook onder deelkwalificatie 3: Scoutingvaardigheden.

Ideeën voor vervolgtrainingen: vuur stoken, primitief koken, hakken, zagen, snijden, pionieren, navigeren, Joomla, Scouts Online. Er zijn ook workshops zoals: geheimschriften, zeefdrukken, grimeren, omgaan met kinderen met probleemgedrag, knopen en splitsen, kampvuur leiden, verhalen vertellen, primitief koken, EHBO, omgaan met intimiteiten, tochttechnieken, kaart en kompas, kader- en ledenwerving.

Maar misschien wil je jouw kennis wel delen met anderen en is trainer worden iets voor jou? En ben je waterscout? Dan zijn de trainingen van de beide admiraliteiten (RA-02 en RA-23) voor jou van belang. Landelijk worden er ook vervolgtrainingen georganiseerd, zoals bij andere regio’s of tijdens de tweejaarlijkse Scout-In (in Zeewolde).