Training NDLG (Niet-Direct Leiding Gevende)

De NDLG zijn alle vrijwilligers die geen leiding geven, maar die je toch nodig hebt voor het goed functioneren van je groep. Denk hierbij aan voorzitter, secretaris of penningmeester, maar bijvoorbeeld ook aan materiaalmeester, groepsbegeleider en praktijkbegeleider.

Ben je nieuw als bestuurder bij een groep en zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je dat een onafhankelijk iemand eens kijkt of je als bestuur de goede weg ingeslagen bent? Neem dan contact op. In beide gevallen kunnen we je helpen. Als regio kennen we veel scouts/bestuurders die hun ervaringen graag willen delen en/of je op weg willen helpen.

Praktijkbegeleiders training (1 hele dag)
Om praktijkbegeleider te worden, kun je tijdens deze dag een stevige basis krijgen voor deze functie. We gaan samen een stappenplan opstellen, waarmee je concreet aan de slag kunt. Tijdens het opstellen van dit plan behandelen we de theorie die je nodig hebt. Na het afronden van de training ga je verder leren in de praktijk, onder begeleiding van een praktijkcoach en door uitwisseling met andere praktijkbegeleiders met behulp van de kwalificatiekaarten

Gilwelltraining
De Gilwelltrainingen behoren tot de landelijke vervolgtrainingen die worden georganiseerd door een enthousiast Gilwelltrainingsteam. De Gilwelltraining richt zich op je functioneren binnen je huidige of toekomstige Scoutingfunctie. Als je deelneemt aan een Gilwelltraining, betekent dit dat je allerlei dingen te weten komt over hoe je binnen je leidingteam, of andere Scoutingfunctie functioneert. Op deze manier is het mogelijk om je eigen functioneren te bezien en zo nodig aan te passen en er zo voor te zorgen dat je nog beter functioneert dan dat je al deed. Niet alleen jij maar ook de anderen in je team zullen daar profijt van hebben!!! Klik hier voor meer informatie over de Gilwelltraining.