Kamptraining

De kampen in Scouting zijn het hoogtepunt van het jaarprogramma. Op kamp gaan met kinderen of jongeren is iets anders dan een opkomst van ongeveer twee uur. Maar een kamp organiseren met een heel team onder tijdsdruk is best wel lastig. Tijdens de training ervaar je een deel van het proces: hoe je nu een kamp van A tot Z helemaal kan plannen en voorbereiden. Inclusief het maken van de begroting, planning en het communiceren met alle partijen die je tegenkomt in. Dus enige moeite met het voorbereiden van een kamp? Of wil je weten of jullie het goed doen? Doe dan mee met de kamptraining!

Logeer/Bivak training of Kamp/Lichtgewicht training (1 weekend)

Om verantwoord op kamp te gaan is voor het teamprofiel minimaal één persoon met de kwalificatie ‘Op kamp’ (kampkwalificatie) vereist.

Tijdens de training volg je workshops, leer je nieuwe dingen en heb je ruim de gelegenheid om ervaring uit te wisselen. Zo kun je het beste van andere groepen toepassen in jouw eigen Scoutingpraktijk. Je hoeft geen kwalificatie leidinggevende te hebben, om je kwalificatie Op Kamp te behalen.  Voor de kwalificatie Op Kamp heb je het volgende nodig:

  • Je moet een X aantal overnachtingen meegemaakt hebben met je jeugdleden (zie de kwalificatiekaart voor het aantal, dit verschilt per speltak).
  • Je hebt 4 deelkwalificaties nodig van de kwalificatie voor leiding, namelijk Spelvisie-spelaanbod (module 1), Leeftijdseigene (module 4), Programmeren (module 6) en Presenteren & uitleggen (module 9). 
  • Voor waterwerkers is er de verplichte module Kamperen op en rond het waterJe volgt tijdens de training 3 verplichte deelkwalificaties (Organiseren van een Kamp, Programmeren op Kamp, Veilig & Gezond op Kamp). Daarnaast volg je een aantal deelkwalificaties naar keuze (zie kwalificatiekaart, het aantal verschilt per speltak). Voor iedere speltak kennen we een trainingsweekend: