Praktijkbegeleiders training (1 hele dag)

Om praktijkbegeleider te worden kun je tijdens deze dag een stevige basis krijgen voor deze functie. We gaan samen een stappenplan opstellen, waarmee je concreet aan de slag kunt. Tijdens het opstellen van dit plan behandelen we de theorie die je nodig hebt. Na het afronden van de training ga je verder leren in de praktijk, onder begeleiding van een praktijkcoach en door uitwisseling met andere praktijkbegeleiders.

Training NDLG (Niet-Direct Leiding Gevende)

De NDLG zijn alle vrijwilligers die geen leiding geven, maar die je toch nodig hebt voor het goed functioneren van je groep. Denk hierbij aan voorzitter, secretaris of penningmeester, maar bijvoorbeeld ook aan materiaalmeester, groepsbegeleider en praktijkbegeleider. Voor deze groep is nog geen landelijk trainingsprogramma, maar vanuit de regio kan hier maatwerk geboden worden.

Binnen onze regio kunnen we reeds een aantal speciale trainingen aanbieden. We hebben geen standaard materiaal, maar maken het op maat. Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ben je nieuw als bestuurder bij een groep en zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je dat een onafhankelijk iemand eens kijkt of je als bestuur de goede weg ingeslagen bent? Neem dan contact op. In beide gevallen kunnen we je helpen. Als regio kennen we veel scouts/bestuurders die hun ervaringen graag willen delen en/of je op weg willen helpen.